Apotheek – Huisarts R.A. Comello – BERLIKUM

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk R.A Comello, Berltsum

Hôfsleane 52, 9041 AT Berltsum, Tel 0518-461251
(Fax 0518 - 841353)  Spoedlijn 0518-462494


Welkom op deze website ☺

Huisarts R. Comello is helaas enkele maanden uitgeschakeld door complicaties na een val  PRAKTIJK en APOTHEEK normaal geopend.

WAARNEMING door diverse collega's    

Net als bij vele andere bedrijven is het momenteel moeilijk de personele bezetting rond te krijgen . U kunt ons een beetje helpen door bij klachten ook eerst even www.thuisarts.nl te raadplegen. Dank jullie wel ! 

Op dit moment is  het zelfs mogelijk dat u geen afspraak op het gewenste moment kunt maken. Onze spoedlijn is wel voor noodgevallen ALTIJD bereikbaar, via 0518-461251 (menu "optie 1") of  0518-462494 (rechtstreeks)

Sinds 1 oktober 2022: online inzage in uw dossier

Door nieuwe wetgeving, staat uw medisch dossier voor u open voor online inzage. Als u 16 jaar of ouder bent, kunt u hier gebruik van maken door u aan te melden bij een PGO ( Persoonlijke gezondheidsomgeving). Op deze pagina leest u meer informatie hierover en leggen we uit hoe u hier gebruik van kan maken. Klik hier voor aanmaken van uw eigen Zodos account .


Gelukkig is Corona door Minister Kuipers tot "griepje" verklaard,  maar .....

Houd rekening met anderen, ga bij mogelijke besmetting niet op bezoek bij kwetsbaren. Vaccinatie is inmiddels afgerond, de  GGD locaties (GGD Leeuwarden) zijn gesloten  Maar bescherm je jezelf én je omgeving ☺   

We gaan de winter met vertrouwen tegemoet !

SPOEDGEVALLEN ? PRAKTIJK COMELLO ALTIJD BEREIKBAAR , 0518-462494

 Zie voor Corona praktijkinformatie  en  vaccinatiecoronavirus & informatie


PRAKTIJKDEUR IS GESLOTEN 

 DE PRAKTIJKDEUR is GESLOTEN
(van 8.30-12.00 en 13.00-17.00) !

APOTHEEK:   AFHALEN MEDICATIE AAN DE BALIE (16-17 uur) !! 

  Ook wij hebben helaas momenteel personele bezettingsproblemen

Vriendelijke groeten, blijf gezond 
(Team huisartspraktijk Comello)

Huisarts R.A. Comello
Hofsleane 52 9041 AT BERLIKUM

Apotheek

Beste patienten. Sinds 1 januari is er bij vele verzekeraars, oa de Friesland, een zg. “Preferentiebeleid” van kracht. Dat houdt in dat er van uw geneesmiddel één specifieke fabrikant wordt aangewezen waarvan het middel wordt vergoed. Dat kan best een andere zijn (ook qua kleur,vorm en verpakking) dan u gewend bent. De zorgverzekeraar (en wij) staan in voor de goedgekeurde kwaliteit en werking van dit preferente middel , al is het misschien even wennen.  Het identieke middel van alle andere fabrikanten wordt NIET vergoed, tenzij u zeer ernstige bijwerkingen zou hebben (zeldzaam). In dat geval, en alléén bij ernstige bijwerkingen, wordt het als “Medisch Noodzakelijk (MN)” toch vergoed.  Wanneer u uw verzekeraar raadpleegt over dit probleem, is het antwoord vaak dat uw huisarts dat wel “even kan regelen” In praktijk wordt ‘MN’ echter zelden geaccepteerd voor vergoeding, zodat u alsnog een rekening krijgt.

Het spijt ons heel erg, deze maatregelen zijn ons opgelegd en moeten wij uitvoeren. 

Beste patienten. Sinds 1 januari 2023 is er bij vele verzekeraars, oa de Friesland, een zogenaamd “Preferentiebeleid” van kracht. Dat houdt in dat er van uw geneesmiddel één specifieke fabrikant wordt aangewezen waarvan het middel wordt vergoed. Dat kan best een andere zijn (ook qua kleur,vorm en verpakking) dan u gewend bent. De zorgverzekeraar (en wij) staan in voor de goedgekeurde kwaliteit en werking van dit preferente middel , al is het misschien even wennen.       Het identieke middel van alle andere fabrikanten wordt NIET vergoed, tenzij u zeer ernstige bijwerkingen zou hebben (zeldzaam). In dat geval, en alléén bij ernstige bijwerkingen, wordt het als “Medisch Noodzakelijk (MN)” toch vergoed.  Wanneer u uw verzekeraar raadpleegt over dit probleem, is het antwoord vaak dat uw huisarts dat wel “even kan regelen” In praktijk wordt ‘MN’ echter zelden geaccepteerd voor vergoeding, zodat u alsnog een rekening krijgt.

Het spijt ons heel erg, deze maatregelen zijn ons opgelegd en moeten wij uitvoeren.

WANNEER KAN IK MIJN HERHAALD MEDICIJN AFHALEN ?? 

Bestellen Afhalen
MAANDAG voor 10 uur va Dinsdag 16.00
DINSDAG voor 10 uur va Woensdag 16.00
WOENSDAG voor 10 uur va VRIJDAG 16.00
DONDERDAG voor 10 uur va Vrijdag 16.00
VRIJDAG voor 10 uur va Maandag 16.00

Deze praktijk is apotheekhoudend. De huisarts is verantwoordelijk voor de geneesmiddelenvoorziening. Voor u is dat alleen maar handig: als u op het spreekuur komt krijgt u als regel de voorgeschreven geneesmiddelen meteen mee.

Momenteel werkt onze apotheek aan de certificering voor een KEMA-keurmerk. Met deze certificering willen wij laten zien dat wij aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Overheid en zorgverzekeraars dringen aan op zuinig voorschrijven en afleveren. Dat betekent voor ons dat wij, waar dat mogelijk is, medicijnen op stofnaam (generiek)  verstrekken.
Onze apotheek heeft alle meest gangbare geneesmiddelen in voorraad. Medicijnen op recept van een specialist en medicijnen door uw huisarts tijdens het spreekuur voorgeschreven, kunt u meestal direct meenemen.
Is uw medicijn niet in op voorraad, dan kunt u het later op de dag of de volgende dag ophalen. Als het noodzakelijk is dat u een geneesmiddel dezelfde dag krijgt, zullen wij daar uiteraard zorg voor dragen.

Herhaalrecepten

Hiervoor hebben wij DRIE methoden

1. In geval van herhaalrecepten levert u voor 10.00 uur de lege verpakking van het betreffende medicijn in.
Ook buiten de openingsuren van de praktijk (8.00 uur tot 17.00 uur) kunt u de lege doosjes in het luikje naast de deur achterlaten.
2. Ook kunt u op deze website bij de rubriek “Herhaalrecepten” een herhalingsformulier invulle
3. Een derde mogelijkheid is via de telefonische herhaal-lijn (tel 0518-461544)

Herhalingsverzoeken  die vòòr 10.00 uur zijn aangeleverd, kunnen worden afgehaald op de volgende werkdag  (16.00 -17.00).
Medicijnen na 10.00 uur aangeleverd  kunnen 2 dagen later worden afgehaald.
Sommige geneesmiddelen worden niet of slechts gedeeltelijk door uw ziekenfonds vergoed. U moet dan (bij-)betalen.  Het is mogelijk in de praktijk te pinnen.