Apotheek – Huisarts R.A. Comello – BERLIKUM

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk R.A Comello, Berltsum

Hôfsleane 52, 9041 AT Berltsum, Tel 0518-461251
(Fax 0518 - 841353)  Spoedlijn 0518-462494


Beste mensen, (vrijdag 30 september)

Nieuw per 1 oktober: online inzage in uw dossier

Door nieuwe wetgeving, staat uw medisch dossier voor u open voor online inzage. Als u 16 jaar of ouder bent, kunt u hier gebruik van maken door u aan te melden bij een PGO ( Persoonlijke gezondheidsomgeving). Op deze pagina leest u meer informatie hierover en leggen we uit hoe u hier gebruik van kan maken.


COVID is BACK

Houd rekening met de kwetsbaren, haal uw Covid-vaccinatie  dit najaar wanneer u aan de beurt bent ! 60plussers krijgen dezer dagen een oproep van de GGD,  60-minners die jaarlijks een griepspuitoproep krijgen ook via de GGD. Daarna komt iedereen in aanmerking (overheidsinfo) De vaccinatie is weer in de GGD locaties

Dit staat allemaal los van de jaarlijkse Wintergriepvaccinatie in de huisartspraktijk. Wie daarvoor in aanmerking komt krijgt, zoals altijd, van onze praktijk begin oktober een persoonlijke uitnodiging in de brievenbus. Griepvaccinatie is dan IN DE HUISARTSPRAKTIJK

SPOEDGEVALLEN ? PRAKTIJK COMELLO ALTIJD BEREIKBAAR , 0518-462494

 Zie voor Corona praktijkinformatie  en  vaccinatiecoronavirus & informatie


PRAKTIJKDEUR IS GEOPEND 

 DE PRAKTIJKDEUR is OPEN
(van 8.30-12 en 13.00-17.00) !

APOTHEEK:   AFHALEN MEDICATIE GAAT WEER AAN DE BALIE (16-17 uur) !!    Helaas gaat Corona nog steeds in wisselende mate rond.  Bij hoest en koortsende klachten vragen wij u dringend een Corona zelftest te doen. Bij positieve test kunnen wij hier rekening mee houden, zodat het virus niet weer een lopend vuurtje wordt

  Ook hebben wij helaas, naast Corona soms ook ziekte onder het personeel  

Vriendelijke groeten, blijf gezond 
(Team huisartspraktijk Comello)

Huisarts R.A. Comello
Hofsleane 52 9041 AT BERLIKUM

Apotheek

<HERFSTVAKANTIE>

PRAKTIJK GESLOTEN 18 -22 OKTOBER

Voor dringende afspraken en Spoedrecepten Prakt. Beetgumermolen: Tel 058-2531281

WANNEER KAN IK MIJN HERHAALD MEDICIJN AFHALEN ?? 

Bestellen Afhalen
MAANDAG voor 10 uur va Dinsdag 16.00
DINSDAG voor 10 uur va Woensdag 16.00
WOENSDAG voor 10 uur va VRIJDAG 16.00
DONDERDAG voor 10 uur va Vrijdag 16.00
VRIJDAG voor 10 uur va Maandag 16.00

Deze praktijk is apotheekhoudend. De huisarts is verantwoordelijk voor de geneesmiddelenvoorziening. Voor u is dat alleen maar handig: als u op het spreekuur komt krijgt u als regel de voorgeschreven geneesmiddelen meteen mee.

Momenteel werkt onze apotheek aan de certificering voor een KEMA-keurmerk. Met deze certificering willen wij laten zien dat wij aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Overheid en zorgverzekeraars dringen aan op zuinig voorschrijven en afleveren. Dat betekent voor ons dat wij, waar dat mogelijk is, medicijnen op stofnaam (generiek)  verstrekken.
Onze apotheek heeft alle meest gangbare geneesmiddelen in voorraad. Medicijnen op recept van een specialist en medicijnen door uw huisarts tijdens het spreekuur voorgeschreven, kunt u meestal direct meenemen.
Is uw medicijn niet in op voorraad, dan kunt u het later op de dag of de volgende dag ophalen. Als het noodzakelijk is dat u een geneesmiddel dezelfde dag krijgt, zullen wij daar uiteraard zorg voor dragen.

Herhaalrecepten

Hiervoor hebben wij DRIE methoden

1. In geval van herhaalrecepten levert u voor 10.00 uur de lege verpakking van het betreffende medicijn in.
Ook buiten de openingsuren van de praktijk (8.00 uur tot 17.00 uur) kunt u de lege doosjes in het luikje naast de deur achterlaten.
2. Ook kunt u op deze website bij de rubriek “Herhaalrecepten” een herhalingsformulier invulle
3. Een derde mogelijkheid is via de telefonische herhaal-lijn (tel 0518-461544)

Herhalingsverzoeken  die vòòr 10.00 uur zijn aangeleverd, kunnen worden afgehaald op de volgende werkdag  (16.00 -17.00).
Medicijnen na 10.00 uur aangeleverd  kunnen 2 dagen later worden afgehaald.
Sommige geneesmiddelen worden niet of slechts gedeeltelijk door uw ziekenfonds vergoed. U moet dan (bij-)betalen.  Het is mogelijk in de praktijk te pinnen.